Új módszereink! (Az emlő kontrasztanyagos vizsgálata)

Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy eddig  sem szegényes vizsgálati lehetőségeink mellé  4 új vizsgálati módszert vezettünk be, hogy minél szélesebb körben és alaposabban tudjunk megfelelni a velünk szemben támasztott diagnosztikai  igényeknek.

A hölgyek körében  az emlő és a kismedencei diagnosztika magas szintű kivitelezése az esztétikai megfontolásokon felül, életbevágó jelentőségű.  Mindkét régió esetében az MR az elérhető képalkotó diagnosztikai módszerek csúcsát képezi. Intézetünkben az eddig  is elérhető kismedencei vizsgálataink mellett  ezentúl az emlő vizsgálata is magas szinten áll az Önök rendelkezésére.

Az emlő célzott vizsgálatára külön erre a célra gyártott emlő tekercs áll rendelkezésünkre, mely segítségével  kiváló képminőséggel jeleníthető meg mind az emlő saját szöveti állománya mind az esetlegesen  esztétikai illetve  terápiás okokból beültetett implantátum.

Az emlő kontrasztanyagos MRI vizsgálata:

Napjaink  egyik legnagyobb kihívása a fiatal és idős hölgyek körében is egyaránt  az emlődaganatok (és az emlő egyéb betegségeinek) ideje korán történő azonosítása.  A  fizikális vizsgálat mellett Magyarországon az emlőszűrés (mammográfia) kiterjedt központi diagnosztikus hálója áll rendelkezésre. A mammográfiás szűrés jellegéből fakadóan többlépcsős rendszer, mely a gyors egyszerűbb módszerektől(röntgen, ultrahang) halad a lassabb megbízhatóbb módszerek irányába (MRI).  Intézetünk ebbe a diagnosztikai kivizsgálási sorba a sor csúcsi pontján, az MR képalkotással tud bekapcsolódni. Az MRI segítségével a különféle térfoglaló folyamatok lokalizálása, kiterjedtsége, esetleges karakterizálása (a biopsziát nem helyettesíti, kiegészíti) magas szinten kivitelezhető, ismert szöveti károsító hatás nélkül.

Mivel a központi kérdés szinte minden esetben a daganatos betegség kizárása ezért központunkban a  vizsgálat csak kontrasztanyag adásával készül dedikált emlő tekercsünk segítségével.

A problémakör összetettsége miatt a telefonos jelentkezést/egyeztetés javasoljuk!