Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy eddig  sem szegényes vizsgálati lehetőségeink mellé  4 új vizsgálati módszert vezettünk be, hogy minél szélesebb körben és alaposabban tudjunk megfelelni a velünk szemben támasztott diagnosztikai  igényeknek.

A  hölgyek körében  az emlő és a kismedencei diagnosztika magas szintű kivitelezése az esztétikai megfontolásokon felül, életbevágó jelentőségű.  Mindkét régió esetében az MR az elérhető képalkotó diagnosztikai módszerek csúcsát képezi. Intézetünkben az eddig  is elérhető kismedencei vizsgálataink mellett  ezentúl az emlő vizsgálata is magas szinten áll az Önök rendelkezésére.

Az emlő célzott vizsgálatára külön erre a célra gyártott emlő tekercs áll rendelkezésünkre, mely segítségével  kiváló képminőséggel jeleníthető meg mind az emlő saját szöveti állománya mind az esetlegesen  esztétikai illetve  terápiás okokból beültetett implantátum.

Emlő implantátum MRI vizsgálat :

A  különféle szilikon  implantátumok vizsgálatát az teszi lehetővé az  MR készülékben, hogy a képalkotásra használt  testet  alkotó  víz és zsírmolekulák mellett a szilikon molekulái is  láthatóak és kiválóan vizsgálhatóak. Akár külön víz, zsír és szilikon képalkotásra is lehetőség nyílik.

Napjainkban már az implantátumok sokadik generációját éljük meg, és időszakos felülvizsgálatuk mára már  elengedhetetlen részét képezi a  nyomonkövetésnek. Az anyagfáradás következményeként vagy egyéb traumás esetben a szövetek közé kijutó szilikon akár helyileg akár a nyirok szerveken keresztül szétterjedve komoly egészségügyi problémát okozhat súlyos esetben akár maradandó visszafordíthatatlan károsodással. Éppen ezért az időszakos implantátum állapot felmérése  rendkívül fontos,   megítélésre az MRI a képalkotás megkérdőjelezhetetlen zászlóshajója. A különféle rupturák (külső-belső), periprotetikus elváltozások (gyulladások, granulómák stb.) kiválóan ábrázolhatóak. Mivel az MRI esetében szövetkárosító hatás nem ismert ezért a többszöri szűrővizsgálat esetében sem kell káros következményektől tartania, így a megfelelő időközönként elvégzett vizsgálatok esetében  biztonságban tudhatja implantátumát.

Éljen a lehetőséggel és használja ki az implantátumra célzott  emlő  MR vizsgálat  előnyét!