Örömmel tudatjuk Önökkel, hogy eddig  sem szegényes vizsgálati lehetőségeink mellé  4 új vizsgálati módszert vezettünk be, hogy minél szélesebb körben és alaposabban tudjunk megfelelni a velünk szemben támasztott diagnosztikai  igényeknek.

A  végbél rövid szakasza ellenére  a bélhuzam daganatainak jelentős hányadát adja. A  diagnosztika  súlyát az idejében felismert  daganatos elváltozások   relatíve jó terápiás válaszkészsége és kezelhetősége adja.  Az optimális terápia megválasztásához (staging) a képalkotás elengedhetetlen, és ezen a téren az MRI kiváló lágyrész kontrasztja és felbontása révén utolérhetetlen.

Végbél zselés feltöltéses MRI  vizsgálata:

A végbéldaganatok speciális vizsgálati köre a képalkotás szempontjából különleges körültekintést,  komplex megközelítést  igényel. Mivel a bélfal összeesett(üres) állapotában többszörös fodraival elfedheti  az elváltozásokat valamint a béltartalom  is masszív árnyékoló hatással bír ezért a bélfal objektíven csak megfelelően előkészített (béltisztítás) és disztendált (kitöltött) állapotban vizsgálható. Előkészítés után a végbéldaganatok kiterjedtsége és a környezet érintettsége az MRI vizsgálat utolérhetetlen  felbontása és lágyrészkontrasztja segítségével nagy biztonsággal megítélhető. A módszer összetettsége révén kevés intézetben hozzáférhető.

Intézetünkben a béltisztítást a társszakmákkal szoros együttműködésben intézzük, a bél feltöltését pedig a vizsgálat előtt közvetlenül a vizsgáló asztalon végezi el tapasztalt asszisztenciánk steril UH(ultrahang) zselével. Az UH zselé inert, hypoallergén vizes zselé, kitöltő tulajdonságán felül kiváló intraluminális kontrasztanyag is egyben,segítségével a bélfal elváltozásai nagy pontossággal  azonosíthatóak.  A vizsgálathoz természetéből fakadóan intravénás kontrasztanyagot is adunk.

Amennyiben a rectum régióban diagnosztikai kérdése van, használja ki, hogy intézetünkben elérhető ez a nagy diagnosztikus erővel rendelkező ritka módszer!

A problémakör összetettsége miatt a telefonos jelentkezést/egyeztetés javasoljuk!